Nyhetsarkiv:

sep06

Hösten är här!

Nystart eller vånda?

För en del innebär hösten en känsla av nystart och en nyfikenhet kring vad den vackra årstiden har att bjuda på. En del kanske tycker att det är skönt att komma in i rutierna igen och kanske njuter av att gå tillbaks till det trygga och invanda arbtetet. För andra kan hösten betyda vånda och det kanske knyter sig i magen när man tänker på att gå tillbaks till jobbet. Man vet att man borde göra en förändring av något slag, men har svårt att sätta fingret på vad som behöver göras. 

Att träffa en coach och "bolla" idéer fritt brukar vara ett effektivt sätt att konkretisera nuläge och önskat läge. Utifrån diskussionerna gör man sedan upp en handlingsplan med olika steg som behöver tas för att nå målet. Målet ska vara SMART (specifikt, mätbart, accepterat, realistiskt och tidsatt). 

Ett annat sätt att börja fundera kring vad man vill kan också vara att göra ett inressetest av något slag. Detta test kan vara en utgångspukt för diskussion men kan adrig ensamt ge ett svar på hur en person ska välja studier, yrke eller karriär:  http://www.saco.se/studieval--karriar/studieval/tester1/vad-passar-jag-som/

Om man har tankar på att börja studera kan högskoleprovet vara ett sätt att testa hur det känns. För dig som ännu inte anmält dig till höstens prov finns det fortfarande en chans- sista anmälningsdag är den 15 september:  https://www.hogskoleprov.nu/

Lycka till med dina val!

 

apr27

Karriärcoachningsprogram

Karriärpartner startar upp karriärcoachningsprogram 

Idag startar Karriärpartner upp ett karriärcoachningsprogram i samarbete med Alma Folkhögskola. Programmet innebär att seminarier och workshops i arbetsmarknadsrelaterade ämnen varavas med individuella samtal. Att varva gruppaktivteter med individuella insatser brukar alltid leda till bra resultat, något vi fått bekräftat i tidigare samarbeten. Nu kör vi!

 

 

Välkommen att höra av dig om du är intresserad av att ta del av programmet eller vill ha förslag på liknande upplägg till din verksamhet!

apr21

"MEET YOUR FUTURE"

Idag representerar Karriärpartner framtiden!

Karriärpartner arbetar idag med studie-och yrkesvägledning på Student Consultings kontor i Göteborg. Student Consulting har passande nog en slogan som lyder "Meet Your Future". Vi gör självklart vårt bästa för att leva upp till detta!

mar18

YH i fokus

Karriärpartner på plats på utbildningsmässa i Göteborg

Karriärpartner har idag deltagit på en YH-mässa i Göteborg. Mässan pågår i Folkets Hus den 18-19 mars 2015 och utställarna är aktörer inom Yrkeshögskolan. Karriärpartner samarbetar med utbildningssajten www.allastudier.se och bemannar deras monter under dessa dagar. Ett roligt uppdrag inom ett högaktuellt område! Vi är faktiskt särskilt förtjusta i just YH-utbildningar som är ett bra alternativ till högskola/universitet och som ofta leder direkt till jobb. Visste du till exempel att en YH-utbildning inte får starta om det inte finns ett behov på arbetsmarknaden och att detta regleras av en myndighet? Nyfiken på att höra mer? Kontakta oss!

feb11

Ny samarbetspartner

Nytt avtal om studie-och yrkesvägledning

Karriärpartner arbetar idag sin första dag hos nya kunden Alma Folkhögskola. Uppdraget är inom ramen för Arbetsförmedlingens upphandling "Stöd och matchning" (STOM) och innebär studie- och yrkesvägledning av arbetssökande. Vi tycker det är extra roligt att Arbetsförmedingen i denna upphandling krävt att de sökande ska få kontakt med en utbildad studie-och yrkesvägledare eftersom vi vet att studier är en bra väg till nytt jobb. Tack Alma Folkhögskola för förtroendet att få vägleda era deltagare !          

 

dec15

Ny hemsida

Ny hemsida klar!

Vi är stolta och glada över att kunna lansera vår nya hemsida. Mycket nöje!

dec11

Prognosdagen 2015

Idag deltar Karriärpartner i Prognosdagen 2015

Idag besöker vi Prognosdagen 2015, ett samarbete mellan Arbetförmedlingen och Statistiska Centralbyrån. Bra kompetensutveckling säger vi! För den som är intresserad finns möjlighet att ta del av TV-sändningen här:

http://www.svtplay.se/klipp/2541755/scb-s-prognosdag-framtida-utmaningar-del-1

sep25

Stora arbetsmarknadsdagen

Vet du hur många yrken det finns i Sverige?

Idag har vi lärt oss att det finns 8677 yrken i Sverige. De som är definierade av SCB vill säga. Om man ber någon att göra en lista över yrken, hur många tror ni då personen kommer att kunna få fram? Jag gissar på runt 20.....

Vikten av studie-och yrkesvägledning. Say No More.

aug11

Planera ditt nya liv i sommar

Inför sommaren 2014 vände sig tidningen Metro till Cecilia för att ställa frågot om hur man bäst nyttjade ledigheten för att planera sin karriär. Artikeln slogs upp på förstasidan och publicerades sedan även på utbildningssajten allastudier. se. 

Sugen på att gå en utbildning eller att byta jobb efter sommaren? Ta vara på sommarledigheten för att reda ut tankarna. Vi pratar med karriärvägledaren Cecilia Medina för tips.....

Läs artikeln i sin helhet här

  1. 1
  2. 2
  3. 3