Nyhetsarkiv:

sep30

Nu erbjuder Karriärpartner fler föreläsningar!

Vi fck oroligt fin feedback efter föreläsningen på Universitetet. En kommentar värmde extra mycket: "Det här var det bästa under hela utbildningen!" Sagt av en student på studie-och yrkesvägledarprogrammet, termin 5. Tusen tack!

Jobbar du inom utbildning eller arbetsmarknad? Eller känner du kanske någon som jobbar med det, eller inom närliggande områden? Kanske vill ni kompetensutveckla personalen eller arbetsgruppen? Karriärpartner skräddarsyr föreläsningar utifrån just din verksamhets behov. Vi har även ett stort nätverk av duktiga föreläsare inom närliggande områden, så som arbetsmiljö, stress, förändringsarbete och rekryteringsprocesser, inkl. testverktyg. Kontakta Cecilia för diskussion!

aug30

Karriärpartner i samarbete med Stockholms Universitet!

Idag tackar vi för ett extra roligt uppdrag! 

Karriärpartner kommer att föreläsa vid Stockholms Universitet vid två tillfällen under hösten på temat "Vägledning för vuxna individer med skilda behov – erfarenheter och utmaningar". Målgruppen är cirka 90 personer som utbildar sig till studie-och yrkesvägledare, världens roligaste yrke.

Stort tack för det förtroendet!

mar01

Ny kollega!

Nu är det dags att presentera vår nya kollega Edita Bajin! Hon har redan varit ute på några uppdrag, med idel nöjda kunder som resultat. Välkommen Edita!

Edita är studie-och yrkesvägledare från Stockholms Universitet och har en bakgrund inom rekrytering, jobbcoachning, studie-och yrkesvägledning, administration och projektledning. Hon har erfarenhet av att arbeta med ungdomar i grund-och gymnasieskolan, såväl som med arbetssökande vuxna inskrivna på Jobbtorget och i insatser via Arbetsförmedlingen. Edita har särskilt stor erfarenhet av att arbeta med personer med invandrarbakgrund och där kommer hennes egna erfarenheter väl till pass. Ett extra plus är förstås att hon behärskar alla språken från det forna Jugoslavien.

                                                                                         

feb04

Välkommet tillskott!

Vi välkomnar varmt vår nya kollega Birgitta Österberg som gör sin första dag hos Karriärpartner i morgon fredag 5/2. Vi är faktiskt alldeles särskilt nöjda med den här rekryteringen! Birgitta har en bakgund och en kompetens som kommer att tillföra mycket i våra uppdrag. Vi är övertygade om att du som är kund hos oss kommer att uppskatta henne lika mycket som vi redan gör. Välkommen Birgitta!

 

 

 

 

 

 

 

Birgitta Österberg är studie-och yrkesvägledare, examinerad vid Stockholms Universitet. Hon har erfarenhet av arbete med individer som har olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och har även arbetat med social problematik. I hennes bakgrund ryms också arbete som resurs åt en ung person med autism och språkstörning. Utöver detta har Birgitta vidareutbildning inom normkritisk pedagogik kopplat till vägledning samt teckenspråk

jan05

GOD FORTSÄTTNING!

Det nya året är här, fullt av möjligheter...eller misslyckanden? 

Så här års vimlar det av både nyårslöften och visdomsord. Jag tänker vara lite kortfattad och bara skicka med några få rader. Det är nämligen en tanke som etsat sig fast hos mig. Det handlar om att göra misstag och att misslyckas. Det sägs ofta att det inte är farligt att misslyckas. Det sägs ofta att man måste misslyckas 100 gåger innan det blir rätt. Det sägs också att man ska analysera på vad som gick fel, så att man kan göra rätt nästa gång. Det sägs att man lär av misstagen.

Allt det där är säkert väldigt klokt, men det blir ett väldig fokus på misstag och misslyckanden. Kan vi tänka på ett annat sätt, tro? 

Hur vore det om vi funderade mer på vad det var som lyckades istället, och försöker göra mer av det? Att göra mer av det som fungerar, kan det kanske vara så enkelt? I coachning brukar det fungera bra, kanske kan man applicera det på andra delar av livet också?

Tja, det är en tanke som jag tar med mig in i det nya året i alla fall!

 

 

nov26

Pallplats för Karriärpartner!

Stort tack till er som varit med och röstat fram Karriärpartner till en tredjeplats i Småföretagarnas Favorit 2015!

nov17

Karriärpartner nominerad till Småföretagarnas Favorit 2015

Jag är oerhört stolt, glad och ödmjuk inför det faktum att Cecilia Medina Karriärpartner AB nominerats till "Småföretagarnas Favorit"! För att rösta, följ länken nedan. I morgon utses vinnaren!

"Småföretagarnas Favorit 2015 är tävlingen där vi småföretagare i norra Stockholm utser den småföretagare i stan som vi gillar allra bäst. Ingen jury, ingen tillväxtstatistik. Vi nominerar och röstar helt enkelt på de småföretagare vi tycker förtjänar uppmärksamhet." Läs mer och rösta  här

okt15

Sista anmälningsdag till högskola/universitet idag!

En liten påminelse bara: du vet väl att många utbildningar även startar under vårterminen?

 

Anmäl dig här 

 

 

okt12

Satsa på studie- och yrkesvägledningen för våra ungdomar!

48 procent av Sveriges unga känner sig oroliga och nedstämda inför tanken på framtiden. Och ju närmre vuxenvärlden de kommer desto sämre mår de. Mentor Sverige och Ungdomar.se har i dagarna släppt rapporten ”Jobbiga tankar”. Materialet i rapporten bygger på en enkätundersökning om ungas tankar kring framtiden, jobbmarknaden och deras stöd från omgivningen. Enkäten har besvarats av över 2500 ungdomar i åldern 13-24 år.

Mentor är en ideell organisation som arbetar med mentorskap för ungdomar mellan 13-17år. Deras senaste rapport, som släppts i samarbete med Ungdomar.se, ger en dyster bild av hur unga mår:

  • 48 procent av Sveriges unga känner sig antingen oroliga och ångestfyllda eller ledsna och nedstämda vid tanken på framtiden. 21 procent känner inget särskilt och endast 31 procent känner sig glada och hoppfulla när de tänker på framtiden. 
  • Tjejer känner sig i mycket högre utsträckning oroliga och ångestfyllda vid tanken på framtiden än killar.
  • Vid en filtrering av svaren beroende på respondenters ålder ser vi att andelen oroliga och nedstämda stadigt ökar ju äldre respondenterna blir. 
  • 42 procent av Sveriges unga har inte någon vuxen som lyssnar på dem. 
  • De som upplever att de har någon vuxen som lyssnar på dem mår bättre vid tanken på framtiden. 
  • 74 procent tycker att de får otillräcklig information om jobbmarknaden i skolan. 
  • Ju äldre respondenterna är desto viktigare anser de att nätverk och kontakter är för att nå sina mål och desto mindre viktigt blir bra betyg. 

Ta del av rapporten i sin helhet här: http://mentor.se/vad-vi-gor/nyheter/2015/10/07/halften-av-sveriges-unga-kanner-oro-och-angest-inf/

Ja, vad säger man? Man kan inte säga annat än att vi misslyckats med att ge våra unga det de efterfågar för att tro på framtiden. Skäms, vuxenvärlden!

sep14

Det kom ett mail......

"När jag sökte det jobbet fanns du mycket som en ängel på min axel och påminde mig om vad som var viktigt och mindre viktigt att trycka på."

"Kul att se att det går så bra för dina coachkunder. Jag har gått vidare och är nu projektledare för spelutveckling. När jag sökte det jobbet fanns du mycket som en ängel på min axel och påminde mig om vad som var viktigt och mindre viktigt att trycka på. Behöver du någon gång ett verkligt exempel att visa upp för hur bra du är på att få människor att utvecklas så är det bara att du hör av dig, kan jag hjälpa till så gör jag det. Må bäst, njut av de fina höstdagarna"

Tack så mycket för fin feedback!/Cecilia

  1. 1
  2. 2
  3. 3