Nyhetsarkiv:

jul19

KBT-terapi

Karriärpartner utökar sitt utbud av tjänster genom att erbjuda KBT-terapi från och med augusti 2021. 

Det är VD Cecilia som i början av året påbörjade den legitimationsgrundande utbildningen till psykoterapeut (även kallad Steg 1-utbildning inom KBT). Hösten 2021 kommer att innehålla klientarbete under handledning, varpå vi kan erbjuda KBT-terapi till ett reducerat pris. 

Hör av dig för mer information.

Trevlig sommar!

 

apr05

Karriärpartner goes digital

När omvärlden gungar gäller det att tänka nytt!

Ingen har väl undgått att påverkas av Coronavirusets framfart i världen. Förutom de allvarliga strukturella effekterna drabbas många på individnivå, kanske av sjukdom men även av varsel och uppsägning. Karriärpartner vill förstås dra sitt strå till stacken och erbjuda lösningar för dig som är orolig över jobb eller studier. Vi har således ställt om alla våra tjänster till digitala lösningar. Du kan få hjälp via telefon eller via olika system för videokonferens, utifrån vad som passar dig bäst. Tveka inte att höra av dig!

jun20

GLAD MIDSOMMAR och lite nyheter

Karriärpartner tar nu steget att bli ett renodlat, flexibelt konsultbolag med möjlighet att erbjuda tjänster även på kvällar, helger och på distans.

Både nya och gamla kunder har hört av sig med förfrågningar om insatser av olika slag och vi har tyvärr varit tvugna att tacka nej till många av er på grund av att vi under det senaste året ändrat inriktningen något. Vi bedriver inte längre någon platsförlagd verkskamhet i egna lokaler, utan är nu enbart ett modernt konsultföretag inom områdena utbildning, arbetsmarknad och integration. Tjänsterna som erbjuds är fortfarande studie-och yrkesvägledning, jobb/karriärcoachning och integrationsstöd men till det lägger vi nu även kompetensutveckling för personal inom dessa områden. Uppdragen kan bestå av individuella samtal, föreläsningar, seminarier/workshops eller rent administrativa sysslor inom området. Det finns möjlighet att anlita våra konsulter för uppdrag på dagtid, kvällstid och även på distans, utöver det även helger, exemplvis vid kick-off eller kompetensutveckling.

Välkommen med din förfrågan! 

jan03

God fortsättning!

De första dagarna på det nya året tänker vi tillbaks på året som varit. Vad har vi egentligen gjort under 2017?

År 2017 inleddes med flytt till nya lokaler och en stor del av året har gått åt till att etablera vår verksamhet där. Den stora utmaningen har varit att starta igång Arbetsförmedlingens tjänst "stöd-och matchning" i samarbete med BK Personalutveckling AB. Efter en trevande inledning har vi nu en etablerad process där vi arbetar utifrån metoden "scaffolding"*. I nuläget arbetar vi med ett antal arbetssökande personer, både individuellt och i grupp. Att växla individuella samtal med seminarier i grupp ger goda resultat i form av kunskapsutbyten, prakikplatser, studier och jobb. 

Utöver det har vi utökat vår konsultverksamhet, där vi arbetar som karriärcoacher och studie-och yrkesvägledare hos företag och trygghetsorganisationer samt i ett antal grund-och gymnasieskolor. Under året har vi fått förfrågningar från ett stort antal nya kunder och vi har gjort vårt bästa för att försöka räcka till åt alla! Detta arbete är väldigt omväxlande och kräver att vi ständigt håller oss uppdaterade på det senaste inom utbildning och arbetsmarknad för att kunna vägleda dem vi möter på bästa sätt. Vi har även utbildat andra coacher, bl a genom en föreläsning på ICF Sverige och ser fram emot att få kompetensutveckla andra yrkesgrupper under 2018. 

I slutet av året teckande vi också avtal som innebär att vi, i samarbete med Academicum Utbildning och Bemanning AB, kommer att coacha utländska akademiker vidare mot nytt jobb inom projektet "Korta Vägen". Utöver det kommer vi att agera mentorer åt ett antal nyanlända personer i Järfälla kommun. Dessa projekt känns verkligen viktiga och uppfyller ett mål vi hade under 2017- att få bidra till integrationen i samhället!

För att bredda oss och klara av det höga trycket på förfrågningar har vi under året anställt Nathalie (beteendevetare), Carl (studie-och yrkesvägledare) och Niklas (IT) och vi kommer att fortsätta knyta till oss fler personer med varierande kompetens under året. Är du, eller någon du känner, intresserad av att arbeta i ett växande företag med varierande arbetsuppgifter- hör av dig! Ett krav för att kunna arbeta hos oss är att du är väldigt flexibel och trivs med att ta stort eget ansvar. Vi är även intresserade av att knyta till oss konsulter inom olika områden!

Med detta sagt är det nu dags att kavla upp ärmarna och anta utmaningarna för 2018. 

Väl mött!

 

 

* I en definition av begreppet beskrivs att scaffolding är det beteende då en person med kunskap guidar eller samarbetar med den lärande för att lösa ett problem.Begreppet är snarlikt det stöd som en lärande kan få men inbegriper hur den lärande skall genomföra någonting så att de senare kan utföra liknande uppgifter själva. Denna form av stöd är inte ett generellt stöd, utan har som syfte att leda den lärande mot att bemästra nya färdigheter, förstå nya begrepp eller nya grader av förståelse. Termen kommer från det engelska ordet som också betyder byggnadsställning (Wikipedia).

 

 

nov22

Stöd och Matchning i Järfälla

Stöd och Matchning i samarbete med BK Personalutveckling!

Sedan den 1 juni 2017 bedriver vi Arbetsförmedlingens tjänst Stöd och Matchning i våra lokaler i Järfälla. Du som är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen kan ha rätt till extra stöd för att snabbare komma i arbete eller utbildning. Stödet kan se olika ut, beroende på din individuella situation, men det kan till exempel handla om att delta i seminarier, få feedback på CV och personligt brev, delta i workshops, få kvalificerad studie- och yrkesvägledning och andra individuella samtal. 

Vi samarbetar i detta uppdrag med BK Personalutveckling som har KA nummer 100 504 01. Prata med din handläggare och uppge detta nummer om du vill komma till oss!

Välkommen!

 

 

mar15

Föreläsning på ICF Sverige

Marknadsföring för coacher- "train the trainer"!

Jag kan konstatera att gårdagens förläsning var en härlig, energigivande upplevelse. Sällan har jag sett en grupp ta sig an en "bikupa" med sådant engagemang! Ämnet för föreläsningen var "Att marknadsföra sig som coach", något som inte är helt lätt. Det är inte själva marknadsföringen i sig som är svår kan man konsatera, utan snarare är det en utmaning att sätta ord på nyttan med coachning. Vi vet ju att det vi gör är bra, men hur kan man uttrycka det? Tillsammans övade vi på att bli tydliga i formuleringar och man kan konstatera att den här gruppen kommer att lyckas galant framöver. Stort tack ICF Sverige för förtroendet att få utbilda er!

 

 

 

mar09

Händelserik start på året!

Förutom inflyttningen har vi medverkat i spännande och viktiga sammanhang!

Karriärpartner hade äran att få delta i jurarbetet då årets UF-företag i Järfälla skulle utses. Fantastiskt roligt att träffa alla entreprenörer!

                                                      

Utöver det har vi, tillsammans med Järfälla kommun, även påbörjat arbetet i en referensgrupp gällande integrationen i Järfälla. Mycket viktigt! Vårt bidrag är att komma med input avseende utbildning och arbetsmarknad för våra nyanlända, så att de får möjlighet till ett hållbart arbetsliv i sitt nya land.

                                                          

mar08

Nya kontoret!

Välkommen att besöka oss på Kvarnvingevägen 2 i Jakobsberg, sk "JV 100" !

   

feb21

IT-support

Vi som jobbar med människor är extremt tacksamma för den hjälp vi får med tekniken av vårt nyanställde proffs. Välkommen Niklas!

   

Niklas har gått teknikprogrammet, inriktning virtuell design och har arbetat med teknisk och IT-relaterad support och försäljning sedan dess. Han är killen som genom sitt stora intresse för IT och teknik kan mer än vad vi någonsin förstår och han besitter kunskaper som är ovärdeliga för oss!

jan09

Nytt år, nya möjligheter!

Ännu ett händelserikt år har passerat med många nya, varierande uppdrag, två nyanställningar och inom kort flyttar vi in i fräscha, nyrenoverade lokaler på Järfällavägen 100 i Jakobsberg. Kom och hälsa på oss någon dag!

Under året har vi haft uppdrag inom Grundskolor med elever från Förskoleklass upp till år 9, på Gymnasieskolor, hos Utbildningsanordnare inom vuxenutbildningen (Komvux), på Universitet/Högskola, hos Kompletterande aktörer till Arbetsförmedlingen, hos Kommuner, hos Trygghetsorganisationer, på Företag och med Privatpersoner. Vi arbetar med Studie-och yrkesvägledning för alla åldrar, Jobb-och karriärcoachning, vi håller Föreläsningar, jobbar med Handledning av personalgrupper och tar sikte mot att få bidra även inom Integration av nyanlända, där vi ser att vår kunskap om Sveriges utbildningssytem och arbetsmarknad verkligen kan komma till nytta. 

Utöver de vanliga arbetsuppgifterna fick VD Cecilia i höstas frågan om hon ville skriva en krönika i ett ämne som ligger henne varmt om hjärtat, både som förälder och ur ett professionellt perspektiv. Du kan läsa krönikan i Synapsen (på sidan 19) här 

God Fortsättning! 

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4